sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Pyhän Olavin rullaluistelumaratonin tunnelmia

Kickbike potkulautailijoita oli tapahtumassa 3. Pölläsen Satu ja minä pitkällä matkalla sekä Joonas 10 km matkalla. Parhaillaan kisan aikana lämpötila nousi +31 asteeseen.

Joonas hoiteli 10 km matkan kaikista matkaan lähtijöistä nopeimpaan aikaan jättäen toiseksi tulleen rullaluistelijan taakseen kuudella sekunnilla.






















Minulla oli tarkoitus roikkua mahdollisimman pitkään rullaluistelijoiden peesissä ja potkia sitten rennosti loppuun.
Juuri ennen lähtöä Länsi-Savon toimittaja tuli haastattelemaan minua ja kyselemään potkulaitaulusta.















Tämä onnistuikin ensimmäisen 10 minuutinajan.  Kunnes reitillä alkoivat pitkät loivat laskut, jossa vauhti oli 36 km/h tietämissä ja luistelijat potkivat vain lisää vauhtia. Tämän jälkeen jäin potkimaan yksin.

Ensimmäisen 17 km väliaika oli 36,16. Tällä pätkällä myös koneesta otettiin kaikki irti maksimi syke 185. Seuraava 5 km pätkä 22 kilometriin meni 12 minuuttiin. Tässä vaiheessa mies ja kädet olivat hionneet niin märäksi, ettei ne tahtoneet pysyä tangossa kiinni.

Seuraava kymppi olikin sitten vastatuuleen ja se näkyy myös ajassa 25,43. Kyllä meinasi usko loppua, että pääseekö tässä edes eteenpäin ja kannattaako minun lähteä tällä vauhdilla EM-kisoihin. Tässä vaiheessa meinasin jäädä odottelemaan takana tulevia luistelijoita, mutta näin yhdellä suoralla edessäni hyytyneen, kärkiporukasta tippuneen luistelijan. Rykäisin hänet kiinni (syke jälleen yli 180) ja meinasin jäädä peesaamaan häntä. Mutta häneltä ei löytynyt enää voimia vauhdin pyöriessä 20 km/h paikkeilla. Joten ryhdyin vetämään häntä kunnes luistelija tippui seuraavassa pienessä nousussa. Viimeinen vitonen olikin sitten myötätuuleen, joten siinä tulikin sitten loppuverryttely rennosti potkien 10,30.






















Vastatuuli osuudella jo tuumasin mielessäni, että en kyllä lähde seuraavan päivän Ahveniston rulliin potkimaan. Nyt vain sitten palautellaan ja odotellaan torstain EM-sprinttiä harrastaen uintia ja vesijuoksua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti