perjantai 30. lokakuuta 2009

Yle TV1 Puoli seitsemän

Yle TV1 Puoli seitsemän ohjelma järjesti Asterixin 50-vuotissynttäreiden kunniaksi kilpailun kuka tai mikä olisi Suomen Idefix.

Idefix on René Goscinnyn ja Albert Uderzon luoma pieni koira, joka seikkailee Asterix-sarjakuvassa ja omassa lastenkirjasarjassaan. Se on Obelixin lemmikki. Idefixillä on usein tärkeä rooli Asterixin ja Obelixin seikkailuissa ja se pelastaa tarpeen mukaan, esimerkiksi johdattamalla sankarit pois Kheopsin pyramidin salakäytävistä.
Idefix rakastaa puita ja kärsii jos näkee puita kohdeltavan huonosti. Se itkee aina kun näkee puita kaadettavan. Tämä luonteenpiirre muodostaa sanaleikin Idefixin nimeen: ranskan kielessä idée fixée voisi tarkoittaa "määrättyä ajatusta" tai pakkomiellettä. (Lähde: Wikipedia)


Vastaukseni vertaili Kickbike Freeriden ominaisuuksia Idefixiin sekä kielsi jyrkästi huhut vastaajan "pakkomielteestä" potkulautailuun.

Kickbike Freeridehän on pieni, luontoystävällinen, lapsille mieluinen kaveri, liikkuu ketterästi reissuissa mukana ja liikkuu vikkelästi mutta ei pure.

Vastaukseni ei päässyt palkinnoille, mutta pääsi sentään kuvakollaasiin satojen kuvien joukosta ja se mainittiin toimittajan toimesta. Voiton vei hampaaton Dana koira.

Pätkä katsottavissa Yle areenassa viikon ajan. Ohjelman kohdassa 15 min 50 sek
http://areena.yle.fi/video/517838

Pätkä nähtävissä oheisesta Youtube linkistä:
http://www.youtube.com/watch?v=n5X38pu-Y28

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti