sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Norjalaisten potkukelkkailun MM-kisat vahvasti esillä netissä

Britit markkinoivat norjalaisten Geilossa järjestämää potkukelkkailun MM-kisoja. Katso Guardianin juttu.
Pitäisikö jonkun suomalaisen mennä näyttämään kuinka kovaa Kicksparkilla pääsee.

Olisiko tässä markkinarako Multialle tai jollekin toiselle kotimaan potkukelkka tapahtumalle, jolla potkukelkkailulle saisi laajempaa julkisuutta kun pelkästään paikallislehdissä?

1 kommentti:

 1. Jep, Norjassa on elävämpi potkukelkkakulttuuri kuin meillä Suomessa. Itse kävin ensi kertaa Geilon MM - kisoissa v. 1993 ja muutamina seuraavina vuosina meillä oli parin autokunnan joukkue. Norjan TV ja lehdet teki isoja juttuja kun "ammattipotkijat" Suomesta hurjilla menopeleillään valtasivat kärkisijat. V. 1996 tosin huippuhiihtäjä Tore Bjerkerheim kiilasi toiseksi jättäen kovakuntoisia suomalaisia taakseen. Tore kävi myös tuolloin Suomessa Helsinki City Maratonilla kesäkisoissa sijoittuen viidenneksi.

  Esa Monosen johdolla perustettiin tuolloin kv. lajiliitto, jossa oli edustajat Suomesta, Norjasta ja Ruotsista, jossa myös kisoja on pidetty. Tämä siis ennen lajin "uutta aikaa" ja kansainvälisyyttä. Harmi että toiminnan kehittämiseen ei kaikilta potkua sitten pitkässä juoksussa ole löytynyt.

  Markkinointi on näille tapahtumille erittäin tärkeää. Ovathan ne pitkälti keksitty paikallista matkailua ja elinkeinoelämää piristämään. Suomessakin on takavuosina ollut oikeinkin hyvää ja laajaa julkisuutta, mutta se on ollut liian satunnaista. Nykymendiat kunnolla hallitsevia, kielitaitoisia ja palavan innostuneita ihmisiä on vaikea vaan löytää kun edellinen sukupolvi alkaa ukkoutua.

  Mutta ollaanpas Norjaan taas yhteydessä! Ja mennään näyttämään kuinka kelkka tänäpäivänä kulkee!

  terv. Hannu

  VastaaPoista