perjantai 8. maaliskuuta 2013

Kickbike-kymppi

Kickbike Wordlwide Ltd ja Rantamaraton aloittavat yhteistyön!

Ensi syksyn uutuutena sunnuntain kympin lenkille lähtevät etujoukkona potkupyöräilijät. Kickbike-kymppi tai kansainvälisemmin Kickbike 10K kisataan klo 13 alkaen. Nopeimmat potkuttelijat ovat maalissa kympin juoksijoiden vasta aloitellessa alkujumppaa. Mukana on myös cruising-sarja, jossa ei tarvitse pitää kiirettä. Kisaan on tulossa Kickbiken kutsumina Suomen nopeimpia potkijoita. Tervetulleita ovat kaikki, joilta kyseinen väline löytyy.

Yhteistyöhön kuuluu myös Kickbiken näkyminen muutoin tapahtumissamme. Potkupyöriä pääsee kokeilemaan Nice Run Espoossa ja esittely on tulossa tietysti myös Rantamaratonin expoon. Juoksukoululaisemme saavat keväällä johdatuksen lajin saloihin.

Potkulautailu on pieni, mutta pippurinen laji, johon liittyy saumattomasti myös talvinen potkukelkkailu. Lajin kotimainen kattojärjestö on Suomen Potkukelkkailu- ja Potkulautailuliitto. Kickbike on puolestaan alansa johtava urheilullisten potkupyörien (Kickbike) ja potkukelkkojen (Kickspark) valmistaja.

Lajilla on tuhansia "kaappiharrastajia" Suomessa ja kourallinen aktiivisia kilpailijoita. Potkuttelijoita löytyy myös muualta maailmasta, esimerkiksi Hollannissa, Ranskassa ja Saksassa on aktiiviset lajiliitot ja kisoja. Meidän juoksuporukka innostui kokeilemaan potkupyöriä viime syksynä. Laji on hirmuisen hauska aloittelijalle, haastetta löytyy loputtomasti niinkuin mistä tahansa lajista. Lisäksi potkuttelu on juoksijalle mainio kakkoslaji. Tästä lisää myöhemmin keväällä lähtevässä Rantamaratonin uutiskirjeessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti