lauantai 21. maaliskuuta 2015

"Halusin vain maata sohvalla"

Nelinkertainen Maailmanmestari Norjalainen hiihtäjä Therese Johaug paljasti SVT-kanavan "Skavlan"-ohjelmassa, että oli henkisesti täysin loppu. Tästä uutisoi Iltalehti.

Itsellä on samanlaiset tuntemukset täydellisen potkukelkkailu talven jälkeen. Mieli tekee maata vain sohvalla ja tuijottaa TV:tä. Talvella tuli startattua 10 kertaa ja tuloksena oli saman verran voittoja. Alamäkipotkukelkkailun maailmanmestaruus, Finland Ice Marathonin voitto ja MM-potkukelkkailujen täyspotti Ähtäristä kirkkaimpina suorituksina.

Kun Ähtärin MM-kisat, johon itsellä oli korkeat odotukset, oli ohi alkoi todella tuntua tyhjältä. Ensin sitä pohti onko tässä lajissa mitään mieltä ja onko sitä todellakaan saavuttanut mitään. Onko potkukelkkailu urheilua vai pelkkää pelleilyä? Pyrkiessä hakemaan tukijoita tulevaan kauteen välillä sitä tulee sellaista palautetta, että itsekin alkaa epäillä mielekkyyttä.

Samalla pitäisi luoda suunnitelmat kesälle taloudellisesti epävarmassa tilanteessa. Mikä on kesän tavoite Kickbikella? Tarjolla olisi haasteita, jotka kaikki vaativat kisailua ulkomailla. Kotimaan kisat eivät välttämättä riitä motivoimaan kovaan harjoitteluun. Onhan kotimaassa tarjolla päänahkoja (Alpo, Kaitsu, Sami), jotka selän taakse jättämällä tietää olevansa maailmanluokan kunnossa.

Vaihtoehtoja on:

Tarjolla olisi EM-kisat Tanskassa heinäkuun lopulla, jonne todennäköisesti lähden ja pyrin kohdistamaan huippukunnon. En tiedä miksi, mutta sprintin karsinta tuntuu tällä hetkellä kiinnostavimmalta matkalta. Tässä 400 matkallapystyy vertaamaan omaa aikaa niin aikaisempien vuosien tuloksiin ja muihin kisailijoihin.

Mahdollisuus puolustaa IKSA eurocupin master sarjan voittoa ja yleisen sarjan 4. sijaa. Tähän vaadittaisiin Tanskan lisäksi reissuja Hollantiin ja Saksaan.

Pyrkiä nousemaan maailman rankingissa ylöspäin 2, tilaan on vain muutama piste, mutta Kaitsu vaanii selän takana. Tämä vaatisi koko eurocup kiertämistä ja paksua rahapussia.

Motivaatio on sen verran hiipunut, että kisoja en tulevalle kesälle ryhdy järjestämään Varkaus puolikkaan yhteyteen tai muihin tapahtumiin. Joku muu saa tällä kertaa selvitellä mahdollisten SM-kisojen järjestelyt.

No, kaikki on vielä epävarmaa kesän suhteen. Nyt pyrin nauttimaan keväisistä keleistä potkien sekä Kicksparkilla ja Kickbikella. Kilometrejä näillä vehkeillä tulee tälle viikolle parisataa kilometriä..Lähden tästä nyt potkimaan Kickbikella 6x3min vedot 3 min palautuksella. Laudassa on alla vielä "välikelin" kumit, että vastusta riittää hiekkaisilla kevyenliikenteen väylillä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti