sunnuntai 8. toukokuuta 2016

4. sija tuoreella maailman ranking listalla

Juttu on julkaistu Warkauden Lehden urheiluseura palstalla. Valitettavasti näin kun urheilutoimituksessa näyttää uutiskynnyksen ylitys vaativan vähän enemmän.
Savon Dynamon potkulautailija Markku Levänen löytyy International Kicksled & Scooter Association (IKSA) tuoreelta miesten maailman ranking listan neljänneltä sijalta. Leväsen sijoitus putosi yhden pykälän edelliseltä listalta. Listan kärjessä jatkaa tsekin Marek Kadlec 930 pisteellä ennen maamiestään Tomáš Pelciä (814). Hollannin Stephan Bouman (669) on kolmantena vain 13 pistettä Leväsen edellä. Top10:stä löytyy suomalaisista myös Kai Immonen seitsemänneltä sijalta (545).


Valitettavasti minun sijoitukseni listalla taitaa suunnata alaspäin koska jätän toukokuun Hollannin ja kesäkuun Tsekin eurocupit väliin. Samalla minulta putoaa pois 65 pistettä. Pisteitä lähdetään hakemaan lisää heinäkuussa maapallon toiselta puolta MM-kilpailuista Australian Gold Coastilta sekä elokuussa Viron eurocupista, kertoo Levänen
Tuntuuhan se mukavalta, että ”vanhakin” pärjää nuorempien joukossa. Harvassa taitaa olla, ne varkautelaiset urheilijat, jotka ovat noin korkealla maailman listalla omissa lajeissaan.
Listan pisteet lasketaan 25 viimeisimmistä MM-, EM- ja eurocup kilpailuista. Tuoreella listalla vanhimmat pisteet ovat elokuulta 2012 Saksan eurocupista. Joten jos listalla haluaisi tavoitella kärkisijoja, niin pitäisi vain kiertää Euroopassa näitä kisoja, mutta se vaatisi laajempaa tukijoukkoa taakse, tuumii Markku.
Muuten tässä on saanut olla tulisilla hiilillä MM-kisojen suhteen, koska kisajärjestäjien sääntö tulkinnan mukaan olisin saanut osallistua vain master-sarjaan (40-50 v). Aikaisemmin olen pystynyt tavoittelemaan mitaleja sekä yleisessä sekä master-sarjoissa. Useamman viikon keskustelujen jälkeen ja lupaamalla etten tällä kaudella kilpaile kuin yleisessä sarjassa, pääsen kun pääsekin tavoittelemaan puuttuvaa yleisen sarjan MM-mitalia. Master-sarjassa ja yleisen sarjan viesteistä niitä onkin kertynyt vuosittain jo vuodesta 2010 Italian MM-kisoista lähtien.
Kauden avauskisa on minulla Kouvolassa Kainpo Cupissa 5.6. ja sitä seuraakin viikkoa myöhemmin Varkaus puolikkaan yhteydessä potkittava 10 km Kickbike kisa. Valitettavasti samaan viikonloppuun sattuu Tsekin Eurocup kilpailu ja Virossa potkittava kutsukilpailu joihin osa kotimaan huipuista suuntaa kisamaan.
Koko IKSA World Ranking lista nähtävissä tästä linkistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti