torstai 20. joulukuuta 2018

Potkukelkkaileva mielensäpahoittaja

Kyllä minä niin mieleni pahoitin kun menin Mulan jääradalle potkimaan potkukelkalla ja huomasin ”norsulauman” käyneen tamppaamassa eilen sataneen lumen jäärataan kiinni.

Kyllähän irtolumen helposti saa liikkumaan radalta kelkan edessä pideltävällä kotimaisella lumentyöntimellä, mutta sitten kun siinä on siroilla 37-45 kokoa olevilla kengillä käyty astelemassa rataa ympäri niin homma on toisin.

Lumentyöntimen ergonomisen kädensijan upotessa kolmattakymmenettä kertaa rintakehään alkaa pohtimaan onko tässä mitään järkeä.

Tämä kaksijalkainen lauma, osa hihnan perässä parasta kaveriaan ulkoiluttaen, oli myös ikuistanut jään pintaan kevääseen asti pysyvät jalanjälkensä Hollywoodin tapaan. Oli siinä sitten varmaan jääty porukassa ihmettelemään, että onpa vettä vähän noussut jäälle.

Molempien aivosolujeni on niin vaikea ymmärtää, että ensin meidät potkukelkkailevat ukot ajetaan pois ihmisten ilmoilta hiekoittamalla kaikki mahdolliset väylät. Sitten kun meidät on saatu ajettua järvien jäille yksinäisten pilkkimiesten ihmeteltäväksi ja kun olemme sinne saaneet luotua lajin säilymistä edistävät olosuhteet, niin sitten kuitenkin tullaan sinne perässä.

Seuraavaksi meitä varmaan vaaditaan levittämään sepeliä radoille, ettei vaan kukaan vahingossa liukastu.

Saa nähdä tuleeko taulusta palautetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti