lauantai 5. marraskuuta 2011

POTKIS ON YMPÄRIVUOTINEN KAUPUNKIPOTKUKELKKAJÄRJESTELMÄ


POTKIS ON YMPÄRIVUOTINEN KAUPUNKIPOTKUKELKKAJÄRJESTELMÄ
Idean taustana on, että neljännes automatkoista ovat alle kolmen kilometrin pituisia. Kevyen liikenteen kehittämisessä on valtavaa potentiaalia. Seinäjoella sijaitsee maailman johtaviin potkulautavalmistajiin kuuluva Esla. Potkis-verkosto toimii kaupunkipyörän periaatteella: Potkis-pisteisiin jätetään esimerkiksi 60 € pantti ja luottokortilla maksetaan 8 € kuukausimaksu tai sopiva päivämaksu. Potkis on tukeva ja soveltuu hataramminkin liikkuville. Etukoriin mahtuu kantamuksia. Potkis voi solmia kumppanuuksia alennuksista eri palveluiden kanssa.
Suomessa on noin 20 maakuntakeskusta, joissa on potentiaalisia käyttäjiä jopa miljoona. Tuomaristo kiitteli Potkiksen tarttumapintaa moniin argumentteihin: alueperinteiden elävöittämiseen, hauskaan ja hyödylliseen liikkumis- ja liikuntamuotoon, palveluverkostojen linkittämiseen sekä autovapaan elämäntavan edistämiseen.
“Luomme uutta kaupunkikulttuuria, emmekä jää siihen, miten ihmiset pääsevät paikasta toiseen. Käyttäjäryhmä on laaja ja markkinointitutkimuksemme ideasta innoistuivat sekä paikaliset että muun muassa apulaiskaupunginjohtaja”, Potkis-tiimin Lilli Linkola kertoo.

Potkis kuvina tästä linkistä.
Lähde: peloton.me

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti