lauantai 10. marraskuuta 2012

Hupi-Icerin kyydissä

Tänään olimme Joonaksen  testaamassa Hupi-Iceria Kämärin jäähallilla.
Tämä oli toinen kerta kun olin Hupi-Icerin puikoissa, ensimmäisen tuntuman jäällä otin siihen jo torstaina Kämärin tekojäällä.

Hupi-Icer
















Potkukelkkailijana ja potkulautailijana aloin heti mielessäni peilaamaan Hupi-Iceria potkukelkkaan ja Kickbike potkulautaan.
Potkukelkkailussahan pyritään saavuttamaan mahdollisimman kova nopeus ja pitämään sitä yllä 23 sekunnista (200m) rapiat neljään tuntiin (100 km). Hupi-Icerissa nopeushan ei nouse kun 20 km/h, mutta ohjattavuus ja pito kaarteissa on parempi.

Potkiminen

Astinlautahan tässä on leveä kuten skeittilaudoissa ja potkun täytyy lähteä vähän enemmän sivuun kun Kickbikella potkiessa. Ja ensimmäisillä kerroilla potkiessa jalka osui useamman kerran takana oleviin teriin.

Hupi-Icerilla pidempään potkineet tekevät lyhyitä potkuja ilman mitään piikkareita tai nastoja.

Tämä siksi, että jos jostain syystä toinen jalka osuu maahan, niin tuloksena ei ole tökkäystä ja kaatumista. Tämän voisi tosin kiertää jos käyttäisi liukuesteitä joissa on vain edessä nastat ja kantapää sileänä. Tästä voisi olla apua alku kiihdytyksiin. Myös villasukista voisi olla apua pidon hankkimiseksi.

Itse kun lähdin potkulauta tyylillä potkimaan, niin enpä tahtonut päästä suoraan kun muistanut ottaa huomioon sitä, että ohjaus hoidetaan tasapainoilemalla.

Tukijalka astinlaudalla tekee samanlaista ylös alas liikettä kun Kickbikella kun astinlauta on nostettu korkealle. Mieli tekee vaihtaa jalkaa suoraan potkiessa jo 5-10 potkun jälkeen.

Jos kaarteessa haluaa potkia, niin sisempää jalkaa käytetään potkimiseen samalla kun kallistetaan.


Ohjaus

Hupi-Iceria ei ohjata kääntämällä tangosta vaan tasapanoilemalla laudalla. Tässä minulla on vielä oppimista. Täytyy vain rohkeasti kallistua käännyttävään suuntaan. Pojat, jotka ovat kesäisin skeittailleet sisäistivät tämän heti. Hupi-Icerilla pystyy tekemään tiukkoja käännöksiä verrattuna potkukelkkaan.


Liuku

Hupi-Icerissa on neljä käännettävää terää, tylsä ja terävä puoli. Täytyy myöntää, että hyvin liukuu ja pitoa löytyy. Saa nähdä joko täytyy tehdä erikoisjalakset Multian 200 metrille.


Temppuilu

Hupi-Icer

















Hupi-Icerin taka terät voidaan kääntää ”säilytys” asentoon, jolloin sillä pääsee liirailemaan kuten polkupyörällä jäällä. Tosin turvallisemmin. Suosittelen kypärää sillä jää on edelleen kovaa on alla sitten potkuri tai Hupi-Icer.


Hauska vehje, tämä sopisi vaikka jääpallopelin tauko-ohjelma numeroksi! Sopii kaukaloihin ja pienille jääalueille. Tötsillä pystytään tekemään jäälle haastavia ratoja. Tällä vehkeellä onnistuu myös norsupallon pelaaminen!


1 kommentti: