lauantai 19. heinäkuuta 2014

Terveiset Saksasta

Tervehdys helteisestä Saksasta. Täällä 'Shachsherköhherissä' tai jotain sinnepäin käydään Iksa europun 3. Osakilpailu. Eilinen reitteihin tutustuminen nosti ensin karvat pystyyn, mutta nyt kun yön yli on nukuttu niin odotukset ovat kovat. Matkassa meitä suomesta on lisäkseni Kaitsu ja Kirsi.

Tänään illalla potkitaan ylämäkitempo, jossa todellakin pääsee haastamaan itsensä. Alku 6 km matkalla on loivaa alamäkeä, josta sitten alkaa 3 km nousu. Jyrkkyyttä löytyy 6-9 prosenttiin. Tähän kun lisätään 30 asteen lämpö ja kisatilanne niin en yhtään ihmettele miksi nousussa on kilometrin välein suojeluspyhimyksiä ja ristejä.

No sunnuntain pitkäkisa 38 km sisältää hieman helpotetun nousun. Ei niin jyrkkä, mutta useamman kilometrin mittainen. Ja sieltä tullaan myös vauhdikkaasti alas. Laskussa on yksi U-mutka ja tämän jälkeen vauhti voi nousta jopa 80 km/h. Tienpinta on todella huono. Kuoppia ja sojottavia kaivonkansia on siellä täällä. Toivotaan ettei kenellekkään satu mitään. Kirsi tuumasi eilen lenkillä, että mikä näitä Saksalaisia ja Hollantilaisia vaivaa. Aina on reittien ääripäät eli aivan tasaista tai sitten näitä älyttömiä nousuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti