lauantai 20. helmikuuta 2016

Potkukelkkailu, urheiluako vai pelkkä mummojen liikkumisväline? Viikko sitten tunnelma oli katossa, kun puolustin onnistuneesti maailmanmestaruutta alamäkipotkukelkkailussa Norjan Hurdalissa. Paikalla oli yli 900 kisailijaa ja 5000 päinen yleisö. Viikko on kulunut nopeasti ja onnitteluja on sadellut tutuilta ja tuntemattomilta. Kiitokset niistä vielä kerran kaikille.

Mielenkiintoisin hetken vietin viikolla Vesileppiksen saunassa keskustellen kahden minulle tuntemattoman miehen kanssa siitä, voidaanko potkukelkkailu katsoa urheiluksi ja miten sen arvostus saataisiin nousuun. Maailma kun on pullollaan mitä ihmeellisimpiä lajeja. Päädyimme pohdinnoissamme mm. siihen, että kun raha alkaa pyöriä lajin ympärillä niin samalla sen lajin näkyvyys kasvaa ja arvostus nousee. Näinhän on käynyt niin mm. lumilautailulle ja alamäkiluistelulle.

Totesimme myös sen, että kun raha ei liikaa pyöri kuvioissa pysyvät myös urheilun muut lieveilmiöt poissa lajin parista.

Omasta puolestani voin sanoa, että teen päivittäin töitä sen eteen pysyäkseni maailman parhaiden joukossa valitsemissani lajeissa potkulautailussa ja -kelkkailussa. Ja kyllähän se on tarjonnut mahtavia kokemuksia ja olen saanut ystäviä ympäri maailmaa.

Jokainen saa siis itse muodostaa oman mielipiteensä onko potkukelkkailu urheilua vai ei. Ja sitä mielipidettä on syytä kunnioittaa. Pyrimme Savon Dynamon toimesta luomaan jatkossakin mahdollisuuksia lajista kiinnostuneille päästä kokeilemaan, miltä tuntuu potkutella Kickspark potkukelkalla tai Kickbike potkulaudalla.

Videosta voi toivottavasti saada jonkinlaisen kuvan mitä laji vaatii potkijalta kisatilanteessa kun olosuhteet ovat haastavat. Minulla oli Esla potkukelkassani kiinni kaksi kameraa ja lisäksi video sisältää maaliintulo pätkän kilpailujärjestäjien lähetyksestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti