torstai 2. joulukuuta 2010

EzyShoes -turvaverkot talvipotkulautailussa

Lämpömittarin näyttäessä -14 astetta suuntasin Kickbike Cross Maxilla kohti talviuintipaikkaa.
Virittelin lenkkarin päälle EzyShoes -turvaverkot ja lähdin potkimaan pitkin Varkauden katuja.
Näitä turvaverkkoja olen pitänyt aikaisemmin jo juoksu- sekä sauvakävelylenkeillä sekä loikka- ja koordinaatio harjoituksissa. Niissä harjoituksissa verkot ovat kyllä tuoneet kenkään lisää pitoa.
Turvaverkot tarjoavat yllättävän hyvän pidon potkiessa lumisella kevyen liikenteen väylällä. Jäisillä kohdilla  saattoi muutama sutiminen tulla, mutta verrattuna pelkkään lenkkariin pidon parannus on huomattava. Potkukarpposiin verrattuna astinlaudalla on miellyttävämpi seisoa.

Johtuen pakkasesta lunta ei kertynyt astinlaudalle kuten lähellä nollaa olevissa lämpötiloissa, joten  paakkuuntuneen lumen potkimista astinlaudalta en päässyt testaamaan EzyShoeseilla tällä reissulla.
Jalanvaihtokin sujui kesäiseen malliin hypäten ilman mitään liukkaus ongelmia.
Tunnin (noin 14 km) potkulenkin jälkeen menin pulahdus paikalle.
Mitään suurempaa hankaumia nämä verkot eivät tehneet itse lautaan verrattuna potkukarpposiin tai piikkareihin/nastareihin verrattuna.

Paluumatkalla pistäydyin vielä ABC-asemalla hankkimassa pakollisen paheen (pähkinäsuklaalevyn).
Liikkeen sisällä liikkuessa en poistanut verkkoja kengistä vaan kävely oli aivan normaalia sisätiloissa. Kokeilkaapa normaaleilla liukuesteillä (jossa nastat) kävellä kivilattialla, tuloksena on yllättävää liukkautta ja nastojen rapinan aiheuttamia katseita. Nämä verkot voivat juoksijoiden lisäksi sopia ikäihmisille pidon lisäämiseksi talviliikkumiseen.

Reissun jälkeen tutkin EzyShoes -turvaverkojen kestävyyttä. Aikaisemmista käytöstä ei ollut jäänyt silmään pistäviä merkkejä, mutta nyt potkulautaillessa heräsi epäilys näiden kestävyydestä. Verkko-osassa ei ollut sen suurempaa rispaantumista, mutta nämä päkiän alla olleet metalliset renkaat olivat kuluneet hankauksesta astinlautaan. Minkähän verran verkot olisivat kuluneet jos hiekoitussepeliä olisi kevyeenliikenteen väylillä reilusti ?

Jäljistä erottaa missä EzyShoes-turvaverkoilla on liikuttu.
Kovissa potkulautailu/kelkkailu harjoituksissa en turvaverkkoja tule käyttämään talvella vaan kovissa vedoissa luotan edelleen piikkareita. Mutta jalkalenkeillä ja normaalissa talviliikkumisessa kaupungilla kikkarilla/potkurilla tulen näitä kyllä käyttämäään.
Turvaverkkoja täytyy vielä testata piikkarin päällä potkukelkkaillessa lumisella pehmeällä alustalla, uskoisin sen tuovan paremman pidon kun pelkän piikkarin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti