maanantai 23. huhtikuuta 2012

Pohdintoja kauden aluksi Hollantilaisten vauhdista

Hollantilaisten hurja vauhti laittoi pohtimaan heidän välineitään.
37 km väliaikalähdöllä potkitussa kisassa heidän 4 parhaalla miehellään sekä 2 parhaalla naisellaan oli keskivauhti yli 30 km/h.
Osan hurjasta vauhdista selittää tasainen, suora reitti sekä myötuuli (youtube videon mukaan) selän takana.

Mutta videoita katsoessa ja tuloksia verratessa pistää silmään, että vasta miesten 5. ja 6. sijoittuneilla oli allaan Kickbike, joissa oli takana 18" tai 20" takakiekko.

Miesten ja naisten kärki potkijat käyttivät myös takana isoa kiekkoa. Ja kuvan voittajalla Peter Groeneveldilla oli umpikiekot sekä edessä ja takana.

Joten isot takakiekot taitavat rullata hyvin tasaisella ja alamäessä. Alamäen rullaus eron huomasin jo Hollannin EM-kisoissa viime kesänä kun putosin alamäessä sellaisen peesistä.

Herää ajatus, että joko tämäkin menee ihan välineurheiluksi. Tähän asti olen pitänyt oman pääni, että itse potkin perusvehkeellä ilman hiilikuitu kiekkoja ja tankoa. Itsessä on sentään sen verran massaa mistä pudottaa painoa kun laittaa euroja kiinni keposiin välineisiin.

Miten käy kun reitille tulee nousuja ja tiukkoja käännöksiä? Lisäksi ryhmässä potkiminen tuo hommaan oman lisämausteensa. Harmi, ettei Eurocupeissa käytetä väliaikalähtöjä muuten kun sprintin karsinnassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti