maanantai 3. syyskuuta 2012

Kuopio maratonin tunnelmat

Lars maalissa veteraanien  Kickbike -sarjan nopeimpana

Potkulautailun SM-maraton saatiin sittenkin potkittua hyvässä kelissä.
Kesän aikaisemmissa kilpailuissa en ole uskaltanut lähteä kovaan alkuvauhtiin, joten nyt
ennakkosuunnitelmat itselläni oli roikkua Kaitsun kyydissä niin kauan kun mahdollista.

Toteutus ei ollutkaan aivan yhtä onnistunut. Alkuun yritimme harjoitella vuorovetoa koko 4 hengen kärkiporukalla, mutta siitä ei oikein tahtonut tulla mitään eli tämä vaatii jatkossa lisää harjoitusta.
Joten Kaitsu siinä sitten pääsi muutaman kymenen metriä karkuun ja tietysti itse lähdin ottamaan Kaitsua kiinni. Kokoajan oli pelko, että nyt menen itselleni liian kovaa vauhtia.

Sain kuitenkin Immosen kiinni ja jatkoimme vuorovedolla yhdessä. Noutaja tuli minulle noin 10 kilometrin jälkeen myötätuulipätkällä jossa mentiin 1-1,5 km 32-33 km/h vauhdilla. Eikä meikäläisen keho ole tottunut vielä tuollaiseen kyytiin.

Miehet Kickbike neljä nopeinta
Kuisman Sami potkikin minut sitten kiinni ison ylämäen päällä, mutta Samilla ei Kickbike rullannut alamäkeen samalla tavalla kuin minulla ja hän jäikin laskuissa aina minulle kymmeniä metrejä. Tähän saattaa kylläkin olla syynä myös vanha sanonta, että paino on voimaa ja ylipaino ylivoimaa ainakin alamäessä. Meikäläiselle on suklaa taas maistunut levyn päivävauhdilla ja Saksan MM-kisojen jälkeen on ehtinyt kertyä muutama lisäkilo.

Samin kanssa mentiin sitten lisälenkin kääntöpaikalle siten, että alamäessä sain aina eroa, jonka Sami potki kiinni tasamaalla tai nousussa. Pieni pelko oli, että lajin pariin palannut Jääskeläisen Mika ottaa meidät vielä kiinni. Täällä kääntöpaikan jälkeisessä laskussa sain taas eroa ja jatkoin rivakkaa potkimista mäen jälkeen ja toivoin, että Samilta oli jo puhti poissa.

Minun kannalta valitettavasti Sami tuli rinnalle ja ohi 100 metriä ennen maalia. Vaikka yritin käskyttää jalkojani ne eivät vain suostuneet liikkumaan ripeämpää tahtia.


Lars ja Maarit


Kisan jälkeen sitten savusaunaan ja karaokessa raikui Reppu ja reissumies.
La 15.9. olisi sitten kauden viimeiset LepU:n järjestämät potkukisat (5,2 km)  ellei joku intoudu järjestämään maastopotkuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti