perjantai 25. tammikuuta 2013

BODOMINJÄRVEN ULTRAINTERVALLI


BODOMINJÄRVEN ULTRAINTERVALLI 8 x 13km

Bodominjärven ultraintervalli järjestetään toista kertaa 6.-7.7.2013. Mukaan otetaan korkeintaan 30 juoksijaa tai Kickbike kikkailijaa. Ilmoittautuminen alkaa 2.2. klo 22.22.


Ultraintervallijuoksu on Norjassa syntynyt kilpailumuoto. Ultraintervallissa juostaan samaa reittiä useaan kertaan. Jokaiselle kierrokselle startataan yhteislähdöllä määrätyin väliajoin, ja kilpailun tyypillinen kokonaiskesto on noin vuorokausi. Juoksijoille otetaan aika jokaisesta kierroksesta, ja kilpailun lopputuloksiin lasketaan kierrosten ajat yhteen.


Bodominjärven ultraintervalli on Suomen ensimmäinen ultraintervallikilpailu. Kilpailureitti kiertää Bodominjärven ympäri noin 13km pituisella reitillä. Reitti juostaan 8 kertaa, joten kokonaismatka on noin 104km. Starttien väli on kolme tuntia. Reitin mäkisyydestä ja palautumisajan lyhyydestä johtuen kilpailua voitaneen luonnehtia melko raskaaksi.


Ensimmäistä kertaa Bodominjärven ultraintervalli juostiin 2011, ja jatkossa juostaan aina parittomina vuosina heinäkuun alkupuoliskolla.


Tapahtuman sivuille tästä linkistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti