tiistai 8. tammikuuta 2013

Viikonlopun ratapotkukelkkailun omat tunnelmat

Kisoihin starttasin hieman epävarmoissa tunnelmissa. Aloittelin kevyen harjoittelun flunssan jälkeen alkuviikosta, joka oli lähinnä työmatkojen potkimista rauhallisesti Kickbikella. Kelkan jalakset olin hionut joulunpyhinä ja tuntuma Kicksparkkiin oli alussa vähän hakemista.

Potkukelkkailun 500m startti
Ennakkoon tavoitteeksi ja taktiikaksi olin asettanut, että olen lähtöjen jälkeen kurvissa ensimmäisenä. Jolloin pääsen ottamaan kaarteet rauhassa omaan tahtiin. Lämmittelyssä kaarteet sujuivat hyvin potkien, mutta itse kisassa luottamus jalaksen pitoon oli vähäisempi.

500 m startti onnistui ja olin ekana kaarteessa. Kaitsu taisi joutua takana ottamaan muutaman juoksu askeleen kun kelkan karatatessa alta. Joten sain loppumatkan potkutella rauhassa maaliin.
Voittoaikani 57.1 sek parani edellisvuodesta reilusti eli 1,8 sekunttia.
Potkukelkkailu 500 m maaliin tulo.

3tonnilla sitten sattui ja tapahtui liikaakin. Pääsin jälleen kärkeen ensimmäiseen mutkaan lyhyessä kiihdytyksessä.
Potkukelkkailu 3000 m startti
Toisen kierroksen ensimäisen kaarteen lopussa se sitten tapahtui. Kaitsun kelkka oli liian lähtellä minua ja potkujalkani osui Kaitsun Kicksparkin eturautaan. Sillä seurauksella, että Kaitsu kaatui ja loukkasi olkapäänsä. Itse havaisin asian vain pienä tökkäyksenä jalkapohjassa ja sitten piti vilkaista taakse mitä tapahtui. Nostin selkäni pystyyn ja ajattelin odottaa Kaitsun mukaan matkaan. Mutta kohta hän kävelikin kohti pukukoppia vasenkäsi oudosti pystyssä ja kenttäkuuluttaja alkoi pyytäämään, että soittakaa joku ambulanssi paikalle.
Kisailufiilis romahti saman tien ja kierroksen ajan olin sitä mieltä, että nyt jätän matkan kesken ja menen katsomaan miten kävi. Potkin kuitenkin maaliin ja taisin ohittaa kilpakumppanini vähintää yhdellä kierroksella.
Kaitsun nimissä ollut aikaisempi ennätys 6.34,1 parani 32 sekunttia loppuaikani ollessa 6.02.
Potkimme vielä viestin Kaitsun saadessa ensiapua ja odottellessa kyytiä röntgen kuvauksiin Varkauteen.
Ja kuten kuvassa näkyy niin Kaitsu todellakin joutui röntgenin jälkeen ODOTTAMAAN lääkäriä.

Pikaista parantumista!
Kiitokset LepU:laisille hienosta tapahtumasta. Viikko ennen Multiaa olisi samalla radalla samoilla matkoilla jälleen mahdollisuus testata vauhtiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti