maanantai 30. joulukuuta 2013

Lajijuntti ankeuttaa urheilun - Hesarin pääkirjoitus 29.12.2013

"Ihminen on innokas sanomaan, millaisia muiden ihmisten pitäisi olla: kuinka saa olla, elää ja käyttäytyä.
Kun tämä asenne tuodaan urheilun maailmaan, aletaan puhua siitä, mikä on oikeaa urheilua. Sitten aletaankin jo tuomita lajeja. Näitä ankeuttajia voisi paremman puutteessa kutsua vaikkapa termillä lajijuntti."

Näin aloittaa kirjoituksensa Esa Lilja Hesarissa. Juttu tässä linkissä.
Samaan lajijunttiuteen potkukelkkailija ja Kickbike potkukelkkailjat ovat saaneet törmätä vuosittain ainakin urheilutoimittajien suunnalta. Tuloksia ei tahdo saada läpi lehtiin, saatikka sitten kuvallista juttua edes arvokilpailuista. Itse olen saanut sen verran istutettua potkuttelu urheilua tänne omille asuinseuduillle tiedottamalla, tiedottamalla ja kerran vielä tiedottamalla lajista ja tapahtumista. Kaikki jutut eivät mene läpi, joskus se harmittaa ja joskus naurattaa. Joskus rohkea toimittaja uskaltaa ottaa haasteen vastaan ja kokeilla välineitä hetken aikaa.

Paraimmat palautteet lajista olen saanut kun olen osallistunut potkukelkalla hiihtokilpailuihin ja Kickbikella pyöräilijöiden tempoajoihin tai maastopyöräkisoihin. Maaliin tulon jälkeen ihmetellään mitä vauhtia tuolla pääsee. Mutta edelleen on iso kynnys kokeilla lajia.

Heitän tässä haasteen blogin lukijoille ja lajin harrastajille tulevalle vuodelle. Lainaa Kickbike potkulautaasi tai Kickspark -potkukelkkaasi kokeiltavaksi ystävälle, naapurille tai sille tuntemattomalle (ota kaiken varalta pantti) joka tulee kesken lenkin liikennevaloissa kyselemään mikä tuo on. 

Aletaan poistamaan lajijuntteutta ainakin omasta lähipiiristä.

Menestyksekästä uutta vuotta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti