maanantai 2. joulukuuta 2013

Vaikeuksien kautta voittoon - alamäkipotkukelkkailun SM-kisat

Viikonloppuna kisailtiin alamäkipotkukelkkailun SM-kisat Ylläksellä kunnon -23 asteen pakkasessa.
Kisailijoita oli ihan mukavasti matkassa mukana jopa niin paljon, että järjestäjien lainakelkat loppuivat kesken. Kaikki halukkaat eivät päässeet mukaan.

Menoa Sports Trackerillä mitattuna tästä linkistä.

Reitti kulki jälleen Maisematietä. Lähtö tapahtui hiihtokeskus Ylläs-Skin parkkipaikalta ja maalialueena toimi Jounin kauppakeskuksen alue. Reitti oli pelottavan lumeton ja teki alamäessä ohittamisen mahdottomaksi.

Kuva: Liikenneviraston kelikamera

Pakko myöntää, että tunnen itseni vastuuttomaksi isäksi kun päästin poikani myös mukaan kilpailuun. Kuten kelikameran kuivasta näkyy tien pinta ei näytä kovinkaan luistavalta.
Tämä tuli koettua henkilökohtaisesti kahteen otteeseen kisan aikana. Kipinät vain sinkoilivat jalasten alta.

Alkukiihdytyksissä pääsin kärkeen, mutta tielle siirryttäessä Pesälän Matti meni kärkeen aivan suunnitelmien mukaan, joten kameraan tallentui pakaroiden lisäksi ennen näkemätöntä materiaalia alamäkipotkukelkkailusta.

Jo ensimmäinen ohitus yritys Matista oli tuhoon tuomittu, pelkkä asfaltti ei luista teräsjalaksen alla. Alla kuva ensimmäisestä ohitus yrityksestä, jossa Mattikin sai aikaan melkoisen kipinä suihkun. Jos ette ole ikänä olleet kyseisessä kilpailussa mukana, ette voi ymmärtää miten hienota (pelottavalta) nuo kipinä suihkut näyttää pimeässä.

Matti tulessa...Vauhtini hidastui ja jäin kymmeniä metrejä Matin jälkeen. Vauhtini kiihtyessä uudelleen lähes kuuteenkymppiin Matin pakarat alkoivat jälleen näkyä. Otin ohitus linjan ja sitten taas tökkäsi niin, että 50 vauhdista vauhti putosi 26 km/h. Matti katosi jälleen näkyvistä.

Mikäli maali olisi ollut heti mäen alla olisin saanut tyytyä toiseen sijaan. Onneksi kuitenkin ennen maalia oli myös kevyen liikenteen väylällä potkittava tasainen osuus, jossa pääsin kuittamaan Matin ohi.

Kisoissa mukana olivat myös Duudsonien joukkue ja taisivat he päästä hengissä maaliin. Todisteena Jukan ja Jarnon nimmarit.Ykköstilan ansiosta pääsin tutustumaan Sporttia Ylläksen laajoihin valikoimiin ja käytin voittamani lahjakortin harjoitusvälineisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti