perjantai 26. syyskuuta 2014

Mistä on parhaat mokat tehty?

Korkkaamaton kaunotar


Juuri ilmestynyt Vesa Sisätön Unohtunut avain joka upotti Titanicin esittelee 55 erehdystä antiikin hämäristä 2010-luvulle.

Yleensä erehdysten seuraukset ovat vakavia: onnettomuuksia, maailmansotia tai kuollutta luontoa. Joskus tyrimisestä voi seurata jotain hyvääkin, kuten silloin kun puoluepampun sekava lausunto mursi Berliinin muurin.

Oma mokani ei yltänyt tuolle mitta-asteikolle ja joskus sillä vain pilaa omaa mainettaan. Ei nimi miestä pahenna, ellei mies nimeä, näinhän se on.

Erehtymistä on kahta päätyyppiä, kertoo Vesa Sisälttö kirjassaan.  Yleisempi on 'se vain tuntui hyvältä ajatuksella sillä hetkellä'.  Rohkeampi, paukapäisempi tapa erehtyä on tyyppiä 'tiedän mikä on oikein mutta teen silti väärin'".

Katson itse tehneeni tämän yleisemmän tyypin erheen luonnehtimalla hankkimaani Kickbike sävyyn, joka laittaa lukijan mielikuvituksen liikkelle luoden tarkoitushakuisesti vääriä mielikuvia ennen kun kuva paljasti totuuden.

Miksi sitten en ole poistanut kirjoitusta blogistani. Siksi, että se muistuttaa minua erheestäni ja että kukin asiasta kuullut voi käydä luomassa oman mielipiteensä kirjoituksesta. Minä kannan kirjoituksistani vastuun ja kommentoijat omista palautteistaan. Ja vierailijoita sivuilla on riittänyt.

Toivon, että mahdolliset palautteet annetaan minulle blogin kommentti kentässä tai sähköpostilla potkukelkka(a)mlevanen.com eikä FB:n Kickbike Suomi - ryhmässä, jolle olen valitettavasti aiheuttanut selkkauksen myötä jo liikaa harmia.

Kiitos vain kaikille palautteesta, lupaan ottaa opikseni tästä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti