sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Vimpeli 6h MTB

Johan oli kokemus 6 tuntia mutaa ja vettä Kainuussa.

Huumori mielessä lähdettiin matkaan pitäen "porkkanaa" edessä. Eihän sitä muuten olisi 6 tuntia jaksanut.
Tosin jo ensimmäisessä alamäessä havaitsin, ettei tämä ollut kovin hyvä idea. Sen verran "porkkana" peitti näkökenttää, että laudan pohja raapaisi useamman kerran kivikkoa. Täytyi eka kierroksen jälkeen jättää "porkkana" pois.Olihan kisassa mukana myös jäykkiksiä puku päällä kts. kuvat linkistä.

Ensimmäinen kierros meni noin 35 minuuttiin ja ajatus oli, että tavoite 10 kierrosta tulee helposti täyteen. Sade ja 50 pyöräilijää pehmittivät 5,7 km reitin kuitenkin jo eka kierroksella. Mutta tarkoitus olikin ottaa miehestä mittaa koko rahan edestä.Kolmannen kierroksen aikana sykemittari ilmoitti, että nyt riitti muta ja märkyys. Yksikään painike ei enää toiminut ja näytössä näkyi vain kalorin kulutus, nopeus ja syke. Joten kierrosajat jäivät saamatta talteen.

Välillä sai potkia nilkkoja myöten mudassa ja märällä purulla tuntui, ettei rengas rullaa yhtään eteenpäin. Ja ihmettelin kuka siellä ehti joka kierroksella käydä lisäämässä uusia kiviä poluille.7. kierroksen jälkeen oli pakko pysähtyä vaihtamaan kuivat vaatteet, sen verran kylmyys kävi luihin ja ytimiin. Tämä vei vain liikaa aikaa, mutta piristi kyllä muuten menoa eikä kylmyys vaivannut enää loppukierroksilla.

Kierrokset merkittiin majan seinään omatoimisesti tukkimiehen kirjanpidolla joka kierroksella. Samalla pystyi tarkkailemaan missä muut menee.
Maalissa hymy oli jo herkässä eikä 6 tunnin potkut tuntuneet missään. Ehdin kiertää 9 kierrosta 5,7 km radalla. Yksi lisäkierros niin olisin päässyt 10-kerhoon.Kickbike sai osansa maastosta sen verran pohja raapi kivikkoa.


Tänään olikin sitten vuorossa vaatteiden ja Kickbiken pesu. En taida enää harrastaa maastopotkuja, sen verran tuo välineiden putsaus on tympeää hommaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti