lauantai 1. helmikuuta 2014

Pitkä lenkki Rantasalmella

Olin aamu yhdeksältä Poronsalmella kelkan kanssa ja tarkoituksena potkukelkkailla viikon pitkä lenkki.
Reitti Oraviin on noin 18 km pitkä. Menomatkalla tarjolla oli kunnon vastatuuli ja valitettavasti olin niin aikaisin liikkellä, että aurauskalusto ei ollut vielä puhdistanut rataa.

Ennen minua matkaan oli uskaltautunut kaksi retkiluistelijaa, jotka tavoitin heti laivaväylän jälkeen. Seurasin heidän jälkiään kun tuuli oli puhaltanut radalla yöllä sataneen lumen. Reitin varrelle on jäästä rakennettu maja ja tuulen suojia. Valitettavasti kamera teki tiltit ja kuvaamani pätkä ovat korruptoituneet. Mutta pystyin käyttämään kameran gpssää nopeusmittarina. Yllä oleva video on vuoden takaa.

Noin puolen tunnin lumessa sudittelun jälkeen vastaan tuli aura-auto. Oravin pää oli tuulen voimasta jälleen tukossa.

Ensimmäisen 18 pätkän vastatuuleen potkin tunnissa sykkeen ollessa 140. Ah, mikä ihana tunne oli päästä myötätuuleen paluumatka Poronsalmelle 150 sykkeella kesti 45 minuuttia. Tässä vaiheessa nautin yhden Squeezy super geelin ja nostin taas tehoa. Aura-auto lähti eteeni ja miten ihanaa oli vastatuulesta huolitta kiitää puhtaalla jäällä. Nyt 18 km 160 sykkeellä vastatuuleen 50 minuutissa.

Ja viimeisen 18 km vedinkin sitten 170 sykkeellä, joka on oletettu kisasyke Finland Ice maratonilla kolmen viikon kuluttua. Jossain välissä vilkaisin nopeutta kamerasta ja se näytti vaihtelevan 24-27 km/h välillä. Käväisi se välillä jopa kolmessakympissä. Lopun löysäilystä huolimatta viimeinen pätkä luisti 43 minuuttiin.

Reitillä näkyi 3 muutakin Kickspark kuskia luistelijoiden lisäksi. Täytyy sanoa, että reitti on mahtava kunhan sää olisi vain parempi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti