perjantai 23. syyskuuta 2011

Varmuuskopiot kunniaan!

Olen jo usean vuoden ajan pitänyt harjoituspäiväkirjaani Google -dokumenteissa.
Tämä on kätevä tapa nykypäivänä kun netti on lähes aina saatavissa. Lisäksi sen pystyy netissä jakamaan esimerkiksi valmentajalle.
Alkuviikosta sitten muokkailin harjoituspäiväkirjaani ja loin siitä viimeiset kaaviot ja tilastot jotka aion julkaista harjoittelustani täällä blogissani.

Eilen se sitten tapahtui laskentataulukko oli kadonnut Google-dokumenteistäni. Ei löytynyt valikoista, ei hakemalla nimella eikä roskakorista. Sen verran iski paniikki ja pakokauhu, että mahakin meni kuralle.
Tähän asti olen sokeasta luottanut Google-palveluihin.

Ensin yritin löytää apua netistä huonoin tuloksin kotimaisella kielellä. Jätin pari kysymystä toisille käyttäjille keskustelupalstoilla asiasta.
Nyt aamulla sitten löysin Googlen oman keskustelupalstan, joista löytyi tietoa etten ole ainut saman kohtalon kokenut.

Näyttäisi siltä, että mikäli dokumentti on merkitty tähdellä tärkeäksi saattaa joskus joutua Google pilvessä hukkaan. Onneksi löytyi myös vinkki, että selaimen historiasta voi löytää kadonneen asiakirjan url-osoitteen.
Nyt vielä mietittävä missä muodossa tulen jatkossa ottamaan varmistukset ulkoiselle kovalevylle vai löytyisikö siihen jo olemassa oleva palvelu.

Tämä oli myös minun pelastus, joten lähipäivinä on luvassa kaavioita ja tilastoja omasta harjoittelustani viime vuodelta.

1 kommentti:

  1. 24.9.2011 Kadoksissa olleet tiedostot olivat palautuneet takaisin. Yes!

    VastaaPoista