maanantai 26. syyskuuta 2011

Yhteenveto harjoittelusta kausi 2010-2011 osa 2

Kickbikella tuli potkittua mennellä kaudella 2660 kilometriä. Edelliskesänä 2010, jolloin kärsin loukkaantumisesta pari kuukautta, kilometrejä kertyi vain 1450. Kesällä 2009 kilometrejä kertyi jopa 3170 km. Lukemissa ei ole mukana kun harjoituspäiväkirjaan merkityt kilometrin. Kickbikella tehdyt kauppa ym. reissut eivät ole parantamassa lukemia.Vauhti tosin kehittyi menneellä kaudella hyvin ja samalla itseluottamus.
Perinteinen 10,5 km testiaikani parani 40 sekunttia sekä harjoitusvauhdit kasvoivat kevyillä lenkeilläkin kummasti.
Kevyen lenkkien keskivauhti pyörikin 20 km/h paikkeilla ja vetoharjoituksissa hiveli itsetuntoa kun nopeusmittari näytti yli 30 km/h vauhtia. Cross Maxin käyttö jäin hyvin vähälle ja tähän tulevana syksynä tähän tulee muutosta.
Suurin puutos minulla on vielä ryhmässä potkimisessa. Liian arasti tyydyn olemaan vain joukon jatkona ja kun ratkaisujen aika koittaa niin olen auttamattomasti väärässä paikassa. Saksan eurocupissa uskalsin tehdä jo omia ratkaisuja, mutta EM-kisoissa olinkin jo liian tyytyväinen, että pystyin roikkumaan porukassa.

EM-kisa valmistautumisessa tuli tehtyä kesän suurin virhe. Savonlinnan 37 km kisa 6 päivää ennen sprinttiä ei ollut järkevä teko. Tosin onnella sijoitukseni oli sprintissä oli 5.-8.
Alunpitäen en ollut Hollantiin lähdössä, mutta Hannu sai kuitenkin houkuteltua mukaan. Suunnitelmissani oli vain yksi eurocup (Saksa) ja tuolle EM-kisaa edeltävälle viikonlopulle olin ajatellut Savonlinnan ja Hämeenlinnan kisat kotimaassa.Viikot 18 ja 26 pistää silmään kuvasta. Viikolla 18 potkukilometrjä kertyi yli 200 ja jälkimmäisellä yli 180 km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti